Архієпископ Михаїл звершив чин заснування храму на честь Святого апостола Андрія Первозванного в с. Куманівці Хмільницького благочиння

Створено: Понеділок, 24 липня 2017

22 липня 2017 року Високопреосвященний Михаїл, архієпископ Вінницький і Брацлавський, прибув з архіпастирським візитом до села Куманівці Хмільницького благочиння, де звершив чин заснування храму на честь Святого апостола Андрія Первозванного.

На межі села архієпископа Михаїла зустріли заступник голови Вінницької ОДА Олександр Крученюк, голова Хмільницької райради Зоя Бонсевич, Куманівецький сільський голова Андрій Титула, начальник управління у справах національностей і релігій Вінницької ОДА Ігор Салецький, а також владику привітали діти. На місці будівництва храму архієрея зустрічав настоятель парафії прот.Олег Стецюк. Пізніше до молитви приєднався і голова Хмільницької РДА Євгеній Буткевич.
Після звершення чину заснування храму, під час якого було закладено наріжний камінь і пам’ятну капсулу у підмурок, архієпископ Михаїл звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

Зі словами вітань до громади звернулись представники обласної, районної та сільської влад.
Також владика нагородив сільського голову Титулу А.П. Благословенною архієрейською грамотою.
Цей день 22 липня є Днем народження нашого архіпастиря – Високопреосвященного Михаїла, архієпископа Вінницького і Брацлавського. Слово вітання від імені голови Вінницької облдержадміністрації Валерія Коровія та голови Вінницької облРади Анатолія Олійника зачитав заступник голови Вінницької ОДА Олександр Крученюк. Від імені районної влади владику привітала голова Хмільницької райради Зоя Бонсевич. Також Його Високопреосвященство поздоровили духовенство та парафіяни.
Після многоліття владика подав усім віруючим благословення.
Владиці співслужили: секретар єпархії прот. Ігор Сіранчук, в.о. благочинного Хмільницького району прот. Іван Пукас, настоятель парафії прот. Олег Стецюк та духовенство хмільницького благочиння.

За матеріалами Вінницько-Брацлавської єпархії УПЦ КП.