Шаблоны Joomla 3 тут

Встановлення хреста на місці майбутнього будівництва храму в селі Соколова

Створено: Понеділок, 07 серпня 2017

2 серпня, в день пам'яті Святого пророка Іллі, в селі Соколова Хмільницького району було піднесено і встановлено хрест на місці майбутнього будівництва храму та звершено чин освячення води собором священників з м. Києва та Хмільницького благочиння, яке очолив благочинний протоієрей Іван Пукас.

Хрест до місця освячення несли воїни АТО, а за ними двоє дівчат та хлопчиків несли розгорнутий Державний прапор України. Декількасот вірян прийняло участь у цій історичній події, а також був присутній особливий гість - лідер гурту "ТіК" Віктор Бронюк, активний волонтер, патріот та меценат будівництва майбутнього храму. Було виголошено слово про Святого пророка Іллю та привітання усіх учасників молитви і закликано Боже благословення на початок будівництва храму благочинним Хмільницького благочиння. Після цих урочистостей відбувся святковий обід, на якому було проспівано духовні та патріотичні пісні, зокрема "Боже великий, єдиний" та Гімн України. Це вже стало нашою традицією завершувати свята цими духовними піснеспівами. Також відбулася зустріч із директором місцевої школи і за пропозицією протоієрея Івана Пукаса директор надав згоду влаштовувати духовні зустрічі із педагогічним колективом та учнями.

Просимо Святого пророка Іллю вимолити у Господа нашого Ісуса Христа, щоб засяяла ще одна "лампада" - храм Української Православної Церкви Київського Патріархату в чудовому та мальовничому селі Соколова.
Так сталося, що саме у цей день виповнюється 80 років з часу руйнації храму, який колись був у цьому селі, цей факт ми дізналися зі слів історика Віктора Бронюка.