Здесь нашел интересный обзор

Важливо! Засідання Ради Церков

Створено: П'ятниця, 31 березня 2017

31 березня 2017 року о 15:00 в приміщенні Хмільницької РДА відбулося засідання Ради Церков, при головуванні голови РДА Буткевича Є.В., на якому протоієрей Іван Пукас зачитав звернення парафіян УПЦ КП до голови РДА про те, що протягом лютого місяця (з 19 по 28 лютого) священник УПЦ МП Бачинський Олексій розповсюджував пропагандистсько-агітаційну літературу, в якій було вказано, що, ніби-то, Патріарх Філарет, просячи у США зброю, розпочав в Україні війну і бажає її продовження. Віряни Хмільника обурені і вимагають належного реагування від державних органів, так, як це є пряма антиукраїнська та антидержавницька пропаганда. Російська Федерація і її пропагандистська машина вважає, що в Україні відбувається громадянська війна, а російські сателіти УПЦ МП в особах їх священників, таких як Бачинський, вважають, що українці вбивають українців, повторюючи цим самим риторику Кремля, як окупанта і агресора.
Варто зазначити, що священнослужитель під час Йорданських відвідин осель повинен нести слово Боже і благословення, а не займатися російською пропагандою, як адепт "русского мира".

Голова РДА Будкевич Є.В. пообіцяв відреагувати на це звернення відповідним чином.

Додамо, що священник УПЦ МП Володимир також підтримав розповсюдження антиукраїнської пропаганди, про що і висловився на засіданні.