Бесплатные шаблоны Joomla

Свято усікновення голови Іоана Хрестителя та візит Леоніда Кравчука

Створено: Неділя, 11 вересня 2016

11 вересня 2016 року у свято Усікновення голови Івана Хрестителя екс-президент України Леонід Макарович Кравчук відвідав новобудований храм Святих апостолів Петра і Павла УПЦ КП у м. Хмільник та прийняв участь в літургійній молитві.

Леонід Макарович разом з вірянами молився за мир в Україні та за воїнів, що боронять кордони нашої держави. Після служби настоятель храму митрофорний протоієрей Іван Пукас подякував Леоніду Кравчуку, вручив квіти, дарунки та запросив до слова.
У своєму 15-хвилинному виступі перший президент нашої держави побажав усім миру, добра, здоров'я, віри та розповів про свою недавню зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм:

«Я, буквально, півмісяця назад повернувся від святійшого Вселенського Патріарха, розмова була про автокефалію Української православної церкви. Я можу з радістю вам сказати, що Патріарх стоїть на позиції надання Українській православній церкві автокефалії, дуже з великою повагою ставиться до Української православної церкви, до віруючих, які відстоюють православну церкву, і я можу зараз вам сказати, що розпочався процес вивчення, створена спеціальна комісія Вселенського Патріарха для надання УПЦ автокефалії. Це дуже важливо, йдеться не про те, надати чи не надати, як ставилося раніше, а буде вивчатись, як це зробити, які послідовні кроки мають бути здійснені Українською православною церквою і, відповідно, Вселенським патріархатом для того, щоб ця величезна подія в житті українського народу, в житті Української православної церкви відбулася. Патріархові належать слова, які ми разом сиділи думали, як коротко сказати про Українську православну церкву, щоб всім було зрозуміло і знайшли одне речення «Українська незалежна держава повинна мати українську незалежну церкву». Я думаю, що в цьому реченні сказано все, і його повторює Святійший, а ми підтримуємо Святійшого. Дуже важливо, що на позиції Української православної церкви стоїть нинішній президент України Петро Олексійович Порошенко.»

Для колишнього президента у храмі заспівали «Многая літа», а сам Леонід Кравчук охоче фотографувався та спілкувався із бажаючими.
Також на богослужінні були присутні представники міської та районної органів влади.

Щиро дякуємо за надані матеріали нашим друзям із Хмільницького районного радіо!